Membres

 

Foto_FeixaCarles Feixa (1962) ensenya antropologia social a la Universitat de Lleida. S’ha especialitzat en l’estudi de les cultures juvenils, duent a terme investigacions sobre el terreny a Catalunya i Mèxic. Entre els seus llibres, destaquen “La joventut com a metàfora” (Barcelona, 1993), “De jovenes, bandas y tribus” (Barcelona, 1998; 4ª edicio 2008), “Global Youth?” (London & New York, 2006) i “#GeneracionIndignada” (Lleida, 2013). Ha estat assessor per a polítiques de joventut de Nacions Unides i vicepresident del comité de recerca “Sociologia de la Joventut” de la International Sociological Association.

Agnès Pardell, CU de Dret del Treball i de la SS, ha tingut responsabilitats polítiques i parlamentàries en l’àmbit de l’ocupació juvenil, tema al qual s’ha començat a dedicar recentment com a investigadora. Línies: 4. Projectes: GARJOV, 2014JOVE.

Foto_Cabases

Maria Angels Cabasés (1963) ensenya estadística a la Universitat de Lleida i està especialitzada en l’anàlisi econòmica i economètrica aplicada a l’economia regional i en mesures de desigualtat. Entre els seus articles i llibres més importants, destaca “La corresponsabilidad fiscal como factor de desendeudamiento y mejora de la percepción social de la aplicación de los ingresos públicos en el horizonte del nuevo modelo de financiación autonómico”, publicat a la Revista Española de Derecho Financiero (vol. 1, número 161, 2014); Avaluació dels costos de producció de cultius extensius en secà i regadiu, publicat al Dossier Tècnic (número 69, 2014); “Jóvenes y Confianza Política en un contexto de desestabilización social e institucional. Un estudio comparativo en países de la cuenca del Mediterráneo”, publicat a Última Década (número 41, 2014) i “Una visión crítica del Plan de Implantación de la Garantía Juvenil en España. ¡Otro futuro es posible para las persones jóvenes!”, publicat per Bomarzo. També ha estat secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya.

Foto_Gomez

Maria Jesús Gómez (1968) és professora d’estadística a la Universitat de Lleida. Especialitzada en l’estudi de l’economia regional, ha portat a terme investigacions en diferents projectes locals i nacionals. Entre les seves publicacions més recents, destaquen “El desarrollo del
comercio electrónico en la gestión empresarial: análisis de su situación
en España”, publicat a la revista d’Economia Industrial, i “La implementación de las TIC
en la gestión de las cooperativas agroalimentarias: el caso de la
provincia de Lleida, publicat a REVESCO” (Revista de Estudios Cooperativos) i “Impact
of Recession on the Catalan Labor Market and the Unequal Distribution of
Salary from a Gender Perspective”, publicat a la International Journal of Humanities and Social Science.

Foto_Sánchez

José Sanchez García (1965) és investigador post-doctoral a la Universitat de Lleida; i professor associat en el Departament d’Antropologia Social i Cultural a la
Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Doctor en Antropologia Social i Cultural,
amb una tesi basada en l’estudi de les cultures juvenils a la ciutat del Caire. Durant la
seva experiència en el camp va analitzar els processos de construcció d’identitat juvenil
a partir de l’estudi de cas de quatre colectius juvenils del Caire. Entre d’altres, ha
investigat el relació entre religiositat i música en col·lectius pakistanesos a Barcelona;
les identitats de gènere als països del Golf; i els movimentos politic-socials a Espanya i
Egipte.

Foto_Strecker

Tanja Strecker (1985) és becària predoctoral (FPU) a la Universitat de Lleida i escriu la seva tesi doctoral, sota la supervisió de Carles Feixa, sobre la desigualtat social en l’educació universitària. És de nacionalitat alemanya i ha cursat els seus estudis d’“Erziehungswissenschaften” (Ciències de l’Educació) a la Universitat de Giessen. El curs 2012-2013 va realitzar un màster d’investigació educativa a la Universitat de Lleida. El 2014 va completar, a més, una estança com a investigadora visitant al Youth Research Center de la Universitat de Melbourne (Austràlia). Els seus interessos d’investigació se centren en la joventut, la desigualtat social i té un fort interès en l’enfoc interseccional i el mètode documentari.

Eduard Ballesté (1988) és becari predoctoral a la Universitat de Lleida en el Departament de Geografia i Sociologia. Escriu la seva tesi doctoral, sota la supervisió de Carles Feixa, sobre moviments socials, joventut, poder i política a Lleida després del 15M. Ha cursat els seus estudis en Geografia i Ordenació del Territori a la Universitat de Lleida. El curs 2011-2012 va realitzar un màster en Cooperació i Desenvolupament Internacional també a la Universitat de Lleida. En relació amb el màster va realitzar treball de camp al departament de Cusco (Perú) amb l’Associació Arariwa. Entre els àmbits d’interès destaquen moviments socials i polítics, cooperació internacional, desigualtat social i segregació, globalització, joventut i política.

clara

Clara Rubio (1989) és becaria del projecte #eMOVIX de la Universitat de Lleida i estudiant de doctorat al Departament de Geografia i Sociologia. Escriu la seva tesi doctoral amb la supervisió de Carles Feixa de la UdL i Montserrat Clua de la UAB, sobre l’emigració dels joves catalans a Londres. Té dues llicenciatures, una d’elles en Pedagogia i l’altra en Antropologia Social i Cultural, ambdues per la Universitat Autònoma de Barcelona. A més a més ha fet el màster interuniversitari en Joventut i Societat coordinat per la Universitat de Lleida. Va fer una estada d’Erasmus a la University College of London l’any 2011-2012, on va decidir estudiar el fenomen ja emergent de l’emigració juvenil. Actualment està fent estada doctoral d’un any de durada a la Royal Anthropological Institute i a la Open University, ambdues a la ciutat de Londres. Els seus interessos són la joventut, l’antropologia, l’educació, els moviments socials i els estudis de migració.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *