El diari SEGRE recull en aquesta notícia la presentació del nou llibre de l’antropòleg Carles Feixa

La llibreria “Punt de Llibre” va acollir el passat divendres la presentació del nou llibre de l’antropòleg i director del JOVIS, Carles Feixa. L’acte va comptar amb la participació del director executiu del Grup Segre, Juan Cal; l’ex delegat territorial de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Joan. R. Saura; l’investigador ICREA-UdL, David Block i l’antropòloga i periodista, Joana Soto.

A “De la Generación@ a la #Generación”, Feixa destaca dues vessants importants en la reconfiguració de la noció de joventut. D’una banda, el jovent és ara un subjecte actiu, que ha aconseguit un protagonisme social gràcies al control sobre les tecnologies actuals, però, de l’altra, s’enfronta a un context social i econòmic que li dificulta l’entrada al món dels adults. En conseqüència, la joventut, assegura l’autor, s’allarga molts més anys que en generacions anteriors, donant pas al concepte d’Adulescents, contraposat a la figura del jove adult de fa unes dècades.

A través dels estudis de diferents professionals, Carles Feixa analitza els catalitzadors d’aquests canvis. De la mà de l’antropòleg Oriol Romaní, analitza les subcultures i l’estreta relació d’aquestes amb la joventut. La sociòloga Carmen Leccardi i l’antropòleg Yanko González treballen el concepte actual de generació, segons les teories de la joventut, comparant-la amb la Generació XX. Finalment, la sociòloga Pam Nial estudia com el món global modifica i permea les identitats dels més joves.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *