Carles Feixa presenta el seu nou llibre a Madrid

La llibreria Traficantes de Sueños acollirà el dijous 22 de gener la presentació del nou llibre de Carles Feixa, “De la Generación@ a la #Generación” i “Rituales de Resistencia”, d’Stuart Hall i Thomas Jefferson. L’acte començarà a les 16.00 h. de la tarda amb el seminari “Culturas Juveniles Hoy”, a càrrec de Carles Feixa. A les 19.00 h. tindrà lloc la doble presentació dels llibres.

L’acte de presentació comptarà amb la presència del catedràtic de Sociologia de la UNED, Jorge Benedicto; la periodista, Joana Bonet; la professora de Sociologia de la UCM, Amparo Lasén; i el catedràtic d’Antropologia i autor de “De la Generación@ a la #Generación”, Carles Feixa.

A “De la Generación@ a la #Generación”, Feixa destaca dues vessants importants en la reconfiguració de la noció de joventut. D’una banda, el jovent és ara un subjecte actiu, que ha aconseguit un protagonisme social gràcies al control sobre les tecnologies actuals, però, de l’altra, s’enfronta a un context social i econòmic que li dificulta l’entrada al món dels adults. En conseqüència, la joventut, assegura l’autor, s’allarga molts més anys que en generacions anteriors, donant pas al concepte d’Adulescents, contraposat a la figura del jove adult de fa unes dècades.

A través dels estudis de diferents professionals, Carles Feixa analitza els catalitzadors d’aquests canvis. De la mà de l’antropòleg Oriol Romaní, analitza les subcultures i l’estreta relació d’aquestes amb la joventut. La sociòloga Carmen Leccardi i l’antropòleg Yanko González treballen el concepte actual de generació, segons les teories de la joventut, comparant-la amb la Generació XX. Finalment, la sociòloga Palm Nilam estudia com el món global modifica i permea les identitats dels més joves.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *